Evde Çilekli Puding Nasıl Yapılır?
Hem lezzetli hem doğal. Mis gibi ev yapımı çilekli puding!
Ev yapımı çilekli pudingin tadı başka oluyor. Hele bir de çilek mevsiminde, kokulu ve tatlı çileklerle yapıyorsanız daha başka!
Kanalıma buradan abone olabilirsiniz👉https://www.youtube.com/bimutfak
🔔Yeni videolarımdan anında haberdar olmak için abone olduktan sonra çıkan zil simgesine tıklayarak kanal bildirimlerini aktifleştirebilirsiniz.
ÇİLEKLİ PUDİNG TARİFİ
Malzemeler:
2 su bardağı süt
200 gr çilek (8-10 adet)
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı un(tepeleme)
2 yemek kaşığı nişasta(tepeleme)
Vanilya
Yapılışı:
Çileklerin sap kısmını kestikten sonra 2-4 parça halinde doğrayın. Daha sonra püre kıvamına gelene kadar blenderdan geçirin. Genişçe bir tencereyi orta ateşte yaktığınız ocağa alın. İçine sütü, şekeri hemen ardından da hızlı hızlı karıştırarak unu ve nişastayı ekleyin(topaklanmaması için). Dibinin tutmaması için sürekli karıştırın. Şeker tamamen eriyince hazırladığınız çilek püresini de karışıma ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve vanilyayı ilave edin. 5-10 dakika kaynadıktan sonra altını kapatın. Puding ılıyınca küçük kaselere doldurun. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra pudinginiz yemeye hazır. Servis ederken üzerini taze çilekle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)
◽Soru, yorum ve önerilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Yorumları tek tek okuyor ve elimden geldiğince cevaplamaya çalışıyorum :)
Sosyal Medyada Bi'mutfak👇
İNSTAGRAM: https://www.instagram.com/bi_mutfak/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/bimutfakk/
Ev yapımı çilekli pudingin tadı başka oluyor. Hele bir de çilek mevsiminde, kokulu ve tatlı çileklerle yapıyorsanız daha başka!
Kanalıma buradan abone olabilirsiniz👉https://www.youtube.com/bimutfak
🔔Yeni videolarımdan anında haberdar olmak için abone olduktan sonra çıkan zil simgesine tıklayarak kanal bildirimlerini aktifleştirebilirsiniz.
ÇİLEKLİ PUDİNG TARİFİ
Malzemeler:
2 su bardağı süt
200 gr çilek (8-10 adet)
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı un(tepeleme)
2 yemek kaşığı nişasta(tepeleme)
Vanilya
Yapılışı:
Çileklerin sap kısmını kestikten sonra 2-4 parça halinde doğrayın. Daha sonra püre kıvamına gelene kadar blenderdan geçirin. Genişçe bir tencereyi orta ateşte yaktığınız ocağa alın. İçine sütü, şekeri hemen ardından da hızlı hızlı karıştırarak unu ve nişastayı ekleyin(topaklanmaması için). Dibinin tutmaması için sürekli karıştırın. Şeker tamamen eriyince hazırladığınız çilek püresini de karışıma ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve vanilyayı ilave edin. 5-10 dakika kaynadıktan sonra altını kapatın. Puding ılıyınca küçük kaselere doldurun. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra pudinginiz yemeye hazır. Servis ederken üzerini taze çilekle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)
◽Soru, yorum ve önerilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Yorumları tek tek okuyor ve elimden geldiğince cevaplamaya çalışıyorum :)
Sosyal Medyada Bi'mutfak👇
İNSTAGRAM: https://www.instagram.com/bi_mutfak/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/bimutfakk/
Yorumlar
Yorum Gönder